Μητσοτάκης: Ομολόγησε τα ψέματα με τις 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Στην παραδοχή ότι βασικές εξαγγελίες της Ν.Δ. βρίσκονται στον αέρα και δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη.  

O πρόεδρος της ΝΔ, αναφορικά με το ΕΣΥ, ευθυγραμμίστηκε με τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» ομολογώντας, στην ουσία, ότι το σχέδιο του αφορά 10.000 αντικαταστάσεις όσων συνταξιοδούνται.

Επεσήμανε δε ότι αυτές οι βαπτισμένες «προσλήψεις» δεν είναι μία πρόσθετη δαπάνη η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο. Διότι συμπεριλαμβάνεται στη δαπάνη της μισθοδοσίας η οποία αναπροσαρμόζεται χρόνο με χρόνο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μία βασική υπόθεση: μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Άρα, όσες συνταξιοδοτήσεις έχουμε άλλες τόσες νέες προσλήψεις έχουμε. Προφανώς αυτός είναι και ο κανόνας τον οποίον ακολουθούμε όλα τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι μία πρόσθετη δαπάνη η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο. Διότι συμπεριλαμβάνεται στη δαπάνη της μισθοδοσίας η οποία αναπροσαρμόζεται χρόνο με χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά δε, με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε ότι δεν καθορίζονται από το κράτος, ούτε είναι αντικείμενο κοστολόγησης στο Μεσοπρόθεσμο. Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας περιλαμβάνει την προβλεπόμενη εξέλιξη, σύμφωνα με τη Ν.Δ. που το συνέταξε, των μέσων αμοιβών της μισθωτής εργασίας για το διάστημα 2023-2026.

Αυτή σε ονομαστικούς όρους είναι 12,8%, δηλαδή η μισή από αυτή που περιλαμβάνει η προεκλογική δέσμευση περί 25% ονομαστικής αύξησης, έως το 2027.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί